Nieuws

Persbericht

De eerste minister looft de inspanningen van de voorzitter van de Commissie maar blijft waakzaam

Premier Charles Michel looft de inspanningen van Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, om de gespannen handelsrelaties met de Verenigde Staten te normaliseren.
Persbericht

Criminaliteitscijfers op laagste punt sinds 2000

De Federale Politie publiceerde vandaag de politiële criminaliteitsstatistieken van het jaar 2017.
Persbericht

Eerste minister Charles Michel ontmoet dhr. Jack Ma, Executive Chairman van Alibaba Group

"Ik heb een obsessie, en die is: jobs in België! We moeten de groei gaan zoeken waar hij is: voor een internationale en Europese verankering zorgen.” 
Persbericht

Wereldvluchtelingendag: de eerste minister had een ontmoeting met Amnesty International

De eerste minister zegt dat wij het dodelijke businessmodel van mensensmokkelaars en -handelaars moeten vernietigen.   
Persbericht

Eerste minister Charles Michel en vice-eersteminister Alexander De Croo bezoeken BeCentral

Eerste minister Charles Michel en vice-eersteminister en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo hebben op dinsdag 19 juni een bezoek gebracht aan de digitale campus “BeCentral”.
Persbericht

Dringende medische hulp: toegankelijke hulpverlening van hoge kwaliteit garanderen op het hele grondgebied!

Sinds verschillende dagen worden er vragen gesteld over de toekomst van de helikopterdienst voor medische hulp van Bra-sur-Lienne.Eerste minister Charles Michel herinnert eraan dat de federale regering de financiering voor de sector van de dringende medische hulp aanzienlijk heeft verhoogd om de kwaliteit en de toegankelijkheid van de zorg voor de patiënten te verzekeren.
Persbericht

België verkozen in de Veiligheidsraad: de Belgische geloofwaardigheid wordt beloond!

"Dit zeer fraaie resultaat is de beloning voor bijna 4 jaar diplomatieke inspanningen op alle niveaus. Deze verkiezing bevestigt de geloofwaardigheid, efficiëntie en professionaliteit van onze diplomatie, die erin is geslaagd maar liefst 181 lidstaten ervan te overtuigen ons hun stem te geven.  Die ze heeft overtuigd van de ernst van onze kandidatuur. Die ze ervan heeft overtuigd dat we bereid zijn om onze internationale verantwoordelijkheid weer op te nemen".
Persbericht

Marc De Mesmaeker, nieuwe Commissaris-Generaal van de Federale Politie & Frédéric van Leeuw, voorzitter van het Coördinatiecomité voor inlichting en veiligheid

Eerste minister Charles Michel, de minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon en Minister van Justitie Koen Geens benoemen, na overleg binnen de Regering, Marc De Mesmaeker tot nieuwe Commissaris-Generaal van de Federale Politie. De twee ministers hebben het Koninklijk Besluit daartoe ondertekend. 
Persbericht

Kandidatuur voor de VN-Veiligheidsraad – Charles Michel: “We zijn er klaar voor!”

"Het zit in ons DNA om bruggen te slaan om oplossingen te vinden die alle partijen tevreden stellen."
Persbericht

Het Overlegcomité lanceert de deal voor werkgelegenheid. Samen de uitdaging van de knelpuntberoepen aanpakken.

Op initiatief van eerste minister Charles Michel en federaal minister van Werk Kris Peeters heeft het Overlegcomité, met het oog op samenwerking en met respect voor ieders bevoegdheden, een akkoord bereikt over de noodzaak om de uitdaging van de knelpuntberoepen aan te pakken en vacante betrekkingen in te vullen. 

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.