Nieuws

Persbericht

Gezamenlijke verklaring Vietnam - België

Le Premier Ministre vietnamien Nguyễn Xuân Phúc et Madame effectuent une visite officielle au Royaume de Belgique du 16 au 18 Octobre 2018. Dans le cadre de sa visite, le Premier Ministre Nguyen Xuan Phuc s’est entretenu avec son homologue Charles Michel. Cette visite s’inscrit dans le cadre de la célébration du 45ème anniversaire de l’établissement de relations diplomatiques entre la Belgique et le Vietnam. 
Persbericht

Voor het eerst heeft een autonome shuttle zonder bestuurder op de openbare weg gereden in ons land

Eerste minister Charles Michel: “Mobiliteit en digitalisering zijn twee belangrijke thema’s in het kader van het Nationaal Pact voor strategische investeringen. Deze test op de openbare weg in reële omstandigheden is een primeur in België. België stelt zich zeer proactief op en is een van de eerste Europese landen waar dit soort testen is toegelaten. De federale regering is zeer actief geweest. Automatische voertuigen vormen een oplossing voor een toekomst met een betere…
Persbericht

Politieagent doodgeschoten in Spa: de Eerste Minister en de minister van Binnenlandse Zaken betuigen hun medeleven met de familie

De eerste minister en de minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid hebben met ontzetting kennis genomen van de tragische gebeurtenissen van vannacht in Spa. 
Persbericht

De eerste minister looft de inspanningen van de voorzitter van de Commissie maar blijft waakzaam

Premier Charles Michel looft de inspanningen van Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, om de gespannen handelsrelaties met de Verenigde Staten te normaliseren.
Persbericht

Criminaliteitscijfers op laagste punt sinds 2000

De Federale Politie publiceerde vandaag de politiële criminaliteitsstatistieken van het jaar 2017.
Persbericht

Eerste minister Charles Michel ontmoet dhr. Jack Ma, Executive Chairman van Alibaba Group

"Ik heb een obsessie, en die is: jobs in België! We moeten de groei gaan zoeken waar hij is: voor een internationale en Europese verankering zorgen.” 
Persbericht

NAVO-top 11 en 12/7 – Programma voor echtgenoten en partners: persaccreditaties

In het kader van de NAVO-top, die op 11 en 12 juli 2018 in Brussel plaatsvindt, organiseert de Belgische federale overheid onder andere een programma voor de echtgenoten en partners van de staatshoofden en regeringsleiders.

Persbericht

Wereldvluchtelingendag: de eerste minister had een ontmoeting met Amnesty International

De eerste minister zegt dat wij het dodelijke businessmodel van mensensmokkelaars en -handelaars moeten vernietigen.   
Persbericht

Eerste minister Charles Michel en vice-eersteminister Alexander De Croo bezoeken BeCentral

Eerste minister Charles Michel en vice-eersteminister en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo hebben op dinsdag 19 juni een bezoek gebracht aan de digitale campus “BeCentral”.
Persbericht

Dringende medische hulp: toegankelijke hulpverlening van hoge kwaliteit garanderen op het hele grondgebied!

Sinds verschillende dagen worden er vragen gesteld over de toekomst van de helikopterdienst voor medische hulp van Bra-sur-Lienne.Eerste minister Charles Michel herinnert eraan dat de federale regering de financiering voor de sector van de dringende medische hulp aanzienlijk heeft verhoogd om de kwaliteit en de toegankelijkheid van de zorg voor de patiënten te verzekeren.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.