Nieuws

Persbericht

Wetsontwerp om de verkeersveiligheid te verbeteren: Alcohol achter het stuur, rijden zonder rijbewijs, recidivisme: wegpiraten zullen strenger gestraft worden

Op voorstel van Minister van Justitie Koen Geens en Minister van Mobiliteit François Bellot is in tweede lezing een wetsontwerp goedgekeurd op de Ministerraad voor enkele belangrijke wijzigingen in de verkeerswetgeving. Hoge alcoholgehaltes en recidive worden strenger aangepakt en rijden zonder rijbewijs en vluchtmisdrijf met gewonden of doden zullen zwaarder worden gestraft. Het wetsontwerp wordt nu naar het parlement gestuurd.
Persbericht

Catherine De Bolle wordt Executive Director van Europol

“Catherine de Bolle is de juiste vrouw op de juiste plaats. Haar verkiezing is een erkenning van de inzet en het professionalisme van onze politie. De voorbije jaren heeft ze ons land een grote dienst bewezen. De actie van Europol is een belangrijke garantie voor de veiligheid van onze burgers. De regering gelooft in een sterkere samenwerking tussen de diverse politiediensten in Europa. Ik wil haar persoonlijk veel succes wensen met haar nieuwe uitdaging.”
Persbericht

Gezamenlijke verklaring – Gaïchel X

Op 23 november 2017 vond onder het gezamenlijke voorzitterschap van eerste ministers Charles Michel en Xavier Bettel de tiende gezamenlijke vergadering van de Belgische en de Luxemburgse regering plaats in Brussel. Deze ontmoeting past in de gevestigde traditie van de ontmoetingen tussen de twee regeringen sinds de eerste Gaïchel van 28 april 2004. 
Persbericht

Hypothecaire kredieten: de federale regering garandeert een brede toegang tot eigendom en beschermt de financiële en economische stabiliteit

Afgelopen lente heeft de Nationale Bank, na een risicoanalyse van de hypothecaire en immobiliënmarkt, de regering aanbevolen een maatregel te nemen om de banken eisen op te leggen inzake aanvullend kapitaal voor kredieten waarvan het bedrag groter is dan 80% van de aankoopprijs van een goed.
Persbericht

Betere beveiliging in aantal gerechtsgebouwen

Charles Michel: “Het gaat om een belangrijke beslissing om de ingang van bijkomend vier justitiepaleizen die verspreid liggen over het Belgische grondgebied te beveiligen. Deze overheidsopdracht zal een systematische controle mogelijk maken, met de steun van een privébewakingsbedrijf voor het gebruik van scansystemen (“scanstreet”) aan de ingang van de justitiepaleizen.”
Persbericht

Gezamenlijke verklaring Benelux-top: de Benelux als duurzame en innovatieve koploper

"Wij zien de Benelux als een unieke, regionale organisatie die het goede voorbeeld geeft bij het vinden van oplossingen voor grensoverschrijdende vraagstukken ten behoeve van onze landen, burgers en bedrijven. Wij benadrukken de cruciale rol van de Benelux bij het versterken van de interne markt van de EU. Ons doel is om de Benelux te positioneren als een duurzame en innovatieve koploper binnen de EU. Met dit doel voor ogen zijn we het volgende overeengekomen."
Persbericht

“Dezelfde rechten en plichten als elke Europese burger voor de heer Puigdemont, niet meer en niet minder”

De Eerste minister werd gisteren op de hoogte gebracht van de aangekondigde aanwezigheid in België van de heer Puigdemont.
Persbericht

Eerste minister Charles Michel neemt Roland Gillet in dienst

Roland Gillet gaat als expert aan de slag in de beleidscel van de eerste minister.
Persbericht

Charles Michel zal geen lijsttrekker zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen

 “Ik wil me tot op het einde van de legislatuur volledig concentreren op de actie van de federale regering. Mijn functie als eerste minister en de uitdagingen waarvoor we nog staan, zoals de jobcreatie, de economische ontwikkeling, de bevordering van de investeringen, de veiligheid of de Europese kwesties, vereisen een totale beschikbaarheid."
Persbericht

Onderhoud tussen Édouard PHILIPPE en Charles MICHEL

"Op het einde van onze werkvergadering hebben we beslist om verschillende bilaterale initiatieven in gang te zetten om de nu al intense samenwerking tussen onze twee landen op het gebied van veiligheid en justitie nog te versterken."

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.