Nieuws

Evenement

Ministerraad

Kanselarij, Wetstraat 16, Brussel
14 december 2017
Evenement

Werklunch ter ondersteuning van de G5-Sahel - Parijs

Eerste Minister Charles Michel zal op woensdag 13 december deelnemen aan de Top ter ondersteuning van de G5-Sahel die wordt georganiseerd in de vorm van een werklunch. Deze Top vindt plaats in het Château de la Celle-Saint-Cloud (Parijs), in aanwezigheid van een twintigtal delegatieleiders.Het engagement van België in de Sahel is sterk en gediversifieerd (MINUSMA, EUTM Mali, ontwikkelingssamenwerkingsprojecten). Ons land zal de gezamenlijke strijdkrachten van de G5-Sahel ondersteunen. 
Château de la Celle-Saint-Cloud
13 december 2017
Evenement

Federaal Adviescomité voor Europese Aangelegenheden

Agenda
De Kamer, Natieplein, Brussel
11 december 2017
Persbericht

Wetsontwerp om de verkeersveiligheid te verbeteren: Alcohol achter het stuur, rijden zonder rijbewijs, recidivisme: wegpiraten zullen strenger gestraft worden

Op voorstel van Minister van Justitie Koen Geens en Minister van Mobiliteit François Bellot is in tweede lezing een wetsontwerp goedgekeurd op de Ministerraad voor enkele belangrijke wijzigingen in de verkeerswetgeving. Hoge alcoholgehaltes en recidive worden strenger aangepakt en rijden zonder rijbewijs en vluchtmisdrijf met gewonden of doden zullen zwaarder worden gestraft. Het wetsontwerp wordt nu naar het parlement gestuurd.
Achtergrond

Actieplan 2018 – Strijd tegen de sociale fraude en sociale dumping

Elk jaar keurt de regering een actieplan goed om de sociale fraude aan te pakken, met bijzondere aandacht voor de sociale dumping. 
Ministerraad

Ministerraad van 8 december 2017

De ministerraad vergaderde op vrijdag 8 december 2017 in de Wetstraat 16, onder het voorzitterschap van eerste minister Charles Michel.

Achtergrond

2016 recordjaar in strijd tegen fiscale fraude

De Bijzondere Belastinginspectie heeft vorig jaar 308 miljoen euro aan fraudegeld effectief geïnd. Dat is een record.
Ministerraad

Agenda van de ministerraad van 8 december 2017

De ministerraad kan de agenda wijzigen. Na de ministerraad vindt u de persberichten op www.presscenter.org en www.belgium.be.

Persbericht

Catherine De Bolle wordt Executive Director van Europol

“Catherine de Bolle is de juiste vrouw op de juiste plaats. Haar verkiezing is een erkenning van de inzet en het professionalisme van onze politie. De voorbije jaren heeft ze ons land een grote dienst bewezen. De actie van Europol is een belangrijke garantie voor de veiligheid van onze burgers. De regering gelooft in een sterkere samenwerking tussen de diverse politiediensten in Europa. Ik wil haar persoonlijk veel succes wensen met haar nieuwe uitdaging.”
Fotogalerij

Tof gesprek met Dorothée en Maarten van QMusic, bezoek en ontmoeting met heel het team van de Medialaangroep.

Geen inhoud gevonden voor de geselecteerde criteria.